16 Ağustos 2008 Cumartesi

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞINA %22,7 ZAM



Başbakan Erdoğan, Asgari Geçim İndiriminden Kaynaklı Artışlar Hariç 2008 Yılında En Düşük Memur Maaşına Yüzde 22,7, Ortalama Memur Maaşına İse Yüzde 18,5 Oranında Artış Sağladıklarını Bildirdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, asgari geçim indiriminden kaynaklı artışlar hariç 2008 yılında en düşük memur maaşına yüzde 22,7, ortalama memur maaşına ise yüzde 18,5 oranında artış sağladıklarını bildirdi.
Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın da katılımıyla Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisinde düzenlediği basın toplantısında, memura ek ödeme düzenlemesinin çerçevesi ve ücret politikalarıyla ilgili bilgi verdi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bu belirleme yapılırken memurlarımızın hak ettikleri yaşam düzeyine kavuşabilmelerine imkan sağlamak üzere aylık artış tutarları mümkün olduğunca yüksek tutulmuştur. Bunun ideale ulaşan bir yapı olduğunun iddiası içerisinde değiliz ama ülkemizin ekonomik şartları neye müsaade ediyorsa, bu şartları zorlamak suretiyle reel ekonomi açısından zorlamak suretiyle böyle bir düzenlemeyi yapmış bulunuyoruz. Ayrıca düşük aylık alan memurlarımızın aylıklarında daha fazla artış sağlanmıştır.''
Başbakan Erdoğan, bu yıl içindeki artışlarla, bu düzenlemede yapılan artışlar birlikte değerlendirildiğinde memur maaşlarında önemli tutarlarda artış sağlandığını vurgulayarak, aile yardımı ödeneği dahil 2007 Aralık ayında 843 YTL olan en düşük memur maaşının 2008 Ağustos ayında 1119 YTL'ye, öğretmen maaşının 1037 YTL'den 1334 YTL'ye, mühendis maaşının 1512 YTL'den 1992 YTL'ye, teğmen maaşının 1645 YTL'den 2 bin YTL'ye, araştırma görevlisi maaşının 1187 YTL'den 1553 YTL'ye ve polis memuru maaşının 1406 YTL'den 1776 YTL'ye çıktığını bildirdi.
Erdoğan, memurlara ek ödeme düzenlemesinin sonucunda, kamu personelinin kurumlar arası var olan ücret dengesizliğinin giderilmesi ve eğer eşit işe eşit ücret ilkesine uygun olarak ücret adaletinin sağlanması yönünde, önemli bir mesafe kaydedildiğini bildirdi.
Erdoğan, bir gazetecinin, ''Hükümetin toplu görüşmelerde sunacağı bir zam oranı var mı?'' sorusu üzerine, çalışmaların daha yeni başladığını anımsatarak, şöyle devam etti:
''Sendikalar düşüncelerini ortaya koyacaklar, taleplerini ortaya koyacaklar ama böyle uçuk kaçık talepler falan ve bunlar 'evet' diyeceğimiz şeyler değildir. Çünkü öyle taleplerde bulunuluyor ki, bu taleplerin ülke gerçekleri ile hiç alakası yok. Bu arkadaşlarıma her zaman söylüyorum, 'Bir gün siz gelin kendinizi buraya koyun'. Bakalım buraya koyduğunuz zaman, 'Acaba ben bu ülkeyi nasıl yönetirim?'
Bunlar hiç işveren olmamışlar. Hep orada oldukları için bilmiyorlar ki biz onlar adına da buradayız. Onlar bize vekalet vermişler, biz o vekaletle bu işi yürütüyoruz. Sonra bizim hükümetimiz, böyle kimsenin hakkı olmadığı halde, para basmak suretiyle memuruna işçisine para verme ahlaksızlığına düşen bir hükümet olmamıştır. Bunu yapamayız. Çünkü bunu ben milletin cebinden çalmak olarak görüyorum...Yapılan artışlarla benim vatandaşımın alım gücünün ne kadar arttığını göreceksiniz. Burada artış var azalma yok.''

Hiç yorum yok:

||GezginFORUM||